1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Kulový kohout s ovládáním z boční strany tělesa

armatury group logoPro konstruktéry ARMATURY Group je každý nestandardní požadavek zákazníka výzvou, která nezaskočí. Vždy totiž přijdou s řešením, které potěší zákazníka a které v ARMATURY Group zvládnou vyrobit a zajistit.

Filozofií firmy je zákazníkovi vyhovět, kvalifikovaně poradit a přijít s řešením, které bude skvěle fungovat i v náročných provozních podmínkách. Nebojí se navrhovat a vyrábět jedinečná řešení ušitá na míru. A jedním z nich je i tento kulový kohout s ovládáním z boční strany tělesa.

Pro českého distributora plynu vyrobili v ARMATURY Group kulové kohouty DN 100 až DN 500. Stěžejním výrobkem této zakázky byl kulový kohout DN 500 PN 40, který vyžadoval více pozornosti než ostatní armatury v této zakázce.

Originální kousek na rušné křižovatce

Speciální provedení kulového kohoutu bude umístěno do rušné křižovatky na území města Prahy, konkrétně na stavbě plynovodu DN 500 „Severní Brnky“. Jedná se o obnovu plynového uzlu po povodních. Kulový kohout má ovládání z boku, tedy na vodorovné ose čepu, se šnekovou převodovkou AUMA, a návazně s kolmým vývodem nahoru do poklopu, který bude umístěn v křižovatce. Tímto nestandardním řešením se podařilo konstruktérům z ARMATURY Group vyřešit nedostatek místa na stavbě. Tento kulový kohout je vybaven i vlastním ovládáním na plynárenský (kanálový) klíč. K nástavci je v délce 1 900 mm uchycen systém odkalení, odvzdušnění a dotěsňování sedel a ovládání čepu.

Výhodou tohoto řešení je, že nemusí být použitá složitá a drahá nakupovaná planetová převodovka. Nevýhodu je fakt, že vrchní ovládací místo kulového kohoutu není v ose kulového kohoutu, nedá se tedy určit jeho poloha pod zemí. Naštěstí je ale toto řešení v plynárenství už zavedeno a funguje bez problémů.

Celkem bylo v rámci této zakázky expedováno do Prahy 14 kusů armatur pro zemní plyn, které budou sloužit na stavbách „Zličín“, „Klíčov“ a „Severní Brnky“.

Pro více informací: Rostislav Rakús, prodej průmyslových armatur

26.04.2021

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...