1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Modernizace v oblasti broušení pokračuje: nová bezhrotá bruska Lidköping CL 46

KOYO BearingsJeden z dalších významných investičních projektů jde do finále. Tentokrát posilujeme oblast broušení vnějších průměrů díky modernizaci stroje. Jedná se o bezhrotou brusku Lidköping CL 46.

Bruska již prošla kompletní modernizací v ČZ Strojírně ve Strakonicích a byla přestavěna na stroj nejmodernějších parametrů. Zařízení má nyní nově plně CNC řízené všechny osy, celkem se jedná o šest řízených os. Dovyvážení brusného vřetene bude poprvé v Koyo prováděno bezkontaktní vyvažovačkou SBS Balance Systém přímo na stroji. Tato jednotka řídí nejen vyvažovaní brusného kotouče během broušení, ale umožňuje snímat i průběh orovnání jak přítlačného tak brusného kotouče a odhalit i případné vibrace v průběhu broušení. K těmto účelům byla vyvažovací jednotka dovybavena čidly akustické emise*.

Součástí brusky je i digitálně zobrazované nastavení odečítání náklonů podávacího kotouče, čímž bude zajištěna opakovatelnost nastavení brusných podmínek a zrychleno přeseřízení stroje. Stroj jsme nyní schopni seřídit z jednoho typu výrobku na druhý do 30 minut a tím výrazně eliminovat ztrátové časy na minimum.

Modernizovaná bruska nahradila v druhé polovině července 2021 původní stroj, jenž již byl na hraně své životnosti. Aktuálně probíhá její testování v provoze. Bude vyrábět díly v rozsahu vnějšího průměru 55 -220 mm. Výroba průměrů nad 150 mm nejde uskutečnit na jiném stroji z našeho současného portfolia a proto byla modernizace jasnou volbou. Nový stroj nám umožní vyrobit díly s velkými průměry v požadované kvalitě, takže budeme schopni zákazníkům nabídnout i ložiska v nejvyšší přesností, které jsme v současné době nebyli schopni nabídnout.

20.08.2021

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...