1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Modernizujeme brusky pro výrobu spinů - rozšiřujeme kapacitu zařízení

KOYO BearingsZákazníků nabízíme nejen ložiskové kroužky, ale také SPINY, tedy ložiskové čepy s broušenými oběžnými drahami pro osazení klecí s valivými elementy.

Pro tento účel využíváme v olomouckém závodě specializovaný stroj tzv. hrotovou brusku Overbeck 600 CNC, na které jsme schopni brousit celou škálu velikostí spinů a to od minimálního průměru oběžné dráhy 14 mm až do maxima 120 mm. V souvislosti se zvýšením objednávek spinů od našeho dlouhodobého zákazníka, dochází také na tomto zařízení řada zajímavých změn a optimalizací pro zefektivnění výroby.

Například na konkrétním stroji Overbeck M 24 proběhla první aktivita, která zajistila snížení přídavků tak, aby se optimalizoval proces broušení, kdy dochází k opracování několika ploch najednou, eliminovalo se také riziko spálení plochy při broušení a snížil cyklový čas broušení.

Dále u tohoto zařízení testujeme nový typ brusiva od tří různých renomovaných dodavatelů a dle dosavadních výsledků očekáváme v dlouhodobém horizontu zrychlení procesu broušení min. o 25 %. Plánujeme také použití nových typů diamantových orovnávačů a chtěli bychom zvýšit životnost diamantu i optimalizovat celý proces orovnávání.

Díky zvýšené efektivitě tohoto zařízení jsme schopni nabízet také kooperace novým externím zájemcům o tento typ vysoce specializovaného obrábění.

30.03.2022

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...