1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Motor Jikov Green loni zvýšil prodej travních sekaček

motor jikovČeské Budějovice - Zhruba 6500 travních sekaček prodala loni českobudějovická společnost Motor Jikov Green, bylo to o téměř polovinu meziročně víc.

Růst se díky exportu a sílící obchodní spolupráci s řetězcem Mountfield v tuzemsku čeká i letos. Mountfield má v Česku na stroje Motoru exkluzivitu, řekl ČTK ředitel firmy Milan Koška.

Motor Jikov Green loni vedle tradičního Slovenska, Polska a Německa poprvé vstoupil na trhy v Pobaltí, na Balkáně, v Dánsku, Belgii, Itálii, Rakousku či Turecku. Několik kusů prodal i do Francouzské Guyany.

Obchodní úspěch se opírá o výrobně náročnější bubnové sekačky, jejichž systém sečení zvládne i vysokou trávu na nerovném terénu. To běžné travní sekačky neumějí, protože jejich pevný otočný nůž bývá náchylný na poškození. Zatímco při bubnovém sečení se nože, narazí-li na překážku, zatáhnou do žacího disku a sečení může bez přerušení pokračovat.

"V zahraničí tento princip teprve objevují, ale jeho výhody jsou zjevné. Proto se zde bubnové sekačky stávají stále populárnější a naše prodeje rostou," uvedl ředitel.

Díky spolupráci s firmou Briggs & Stratton, která je největším výrobcem motorů pro zahradní techniku na světě, má Motor Jikov Green možnost prezentovat svou českou produkci bubnových sekaček a mulčovačů ve světě.

MOTOR JIKOV Green, který činnost zahájil v roce 2012, vloni utržil téměř 200 milionů Kč. Letošním cílem je tuto hranici překonat. Firma je součástí strojírenského holdingu Motor Jikov Group.

24.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...