1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nejlepším exportérem podle Dun & Bradstreet je Rieter CZ

Rieter 16Praha - V rámci samostatné kategorie „Nejlepší exportéři podle hodnocení Dun & Bradstreet“ soutěže Exportér roku byly hodnoceny české firmy s největším meziročním nárůstem exportu podle vlastní, mezinárodně uznávané, metodiky Dun & Bradstreet.

Nejúspěšnějším exportérem se za rok 2020 stala společnost Rieter CZ, která se zabývá vývojem, výrobou a servisem textilních strojů a jejich komponent, s meziročním nárůstem exportu o 38 %. Na stupních vítězů se dále umístila společnosti ŠMS, jejíž objem exportu mezi lety 2019 až 2020 vzrostl o 34 % a Česká zbrojovka s navýšením vývozu o 26 %.

„Prestižní ocenění AAA Platinum je mezinárodně uznávané hodnocení, které Dun & Bradstreet vydává na základě vlastních kritérií. Ocenění AAA Platinum potvrzuje, že jeho držitelé přínosně nakládají se svými vstupy a efektivně je mění na kvalitní výrobky či služby. Přísná kritéria hodnocení oceněné společnosti musí splňovat nejméně pět lev v řadě za sebou, čímž potvrzují svoji silnou pozici na trhu,“ vysvětluje předseda představenstva Dun & Bradstreet Otto Menzel s tím, že na ocenění AAA Platinum dosáhne pouze úzké procento firem působících v České republice. Ocenění AAA Platinum je mezinárodně uznávaný a obchodním partnerům potvrzuje minimální úroveň rizika při spolupráci s oceněnou společností. „Důvěryhodnost a spolehlivost je, obzvlášť v současné nejisté době, kdy významně vzrostla podnikatelská rizika, klíčovým faktorem spolupráce na mezinárodních trzích,“ doplnil Otto Menzel z Dun & Bradstreet.

„Každoročně se během Exportéra roku přesvědčím, kolik schopných a úspěšných firem s mezinárodním renomé v České republice působí. Letošní ocenění jsou o to cennější, že přicházejí v době, kdy se firmy stále ještě potýkají s dopady covidových restrikcí a mnohdy čelí dopadů rusko-ukrajinského konfliktu na své podnikání. Naším úkolem je nejen podnikatele podporovat a propagovat jejich práci, ale také jim mimo jiné pomoci hledat nové trhy, kde se uplatní se svými produkty,“ sdělil prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Sedmadvacátý ročník soutěže Exportér roku (www.exporterroku.com) pořádá Hospodářská komora ČR. Soutěže se mohou zúčastnit všichni exportéři se sídlem v České republice s ročním objemem vývozu nad 100 milionů korun.

 

  TOP 10 exportujících společností podle Dun & Bradstreet za rok 2020

 

Pořadí

Název společnosti

Změna objemu exportu
2019–2020

1.

Rieter CZ s.r.o.

38,18 %

2.

ŠMT a.s.

33,97 %

3.

Česká zbrojovka a.s.

26,19 %

4.

ALENSA, s.r.o.

24,06 %

5.

Aircraft Industries, a.s.

14,70 %

6.

Teva Czech Industries s.r.o.

11,29 %

7.

Sellier&Bellot a.s.

3,63 %

8.

CommScope Czech Republic s.r.o.

3,56 %

9.

VETROPACK MORAVIA GLASS, akciová společnost

1,68 %

10.

Synthesia, a.s.

-0,46 %

 12.04.2022

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...