1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Ostravská rourovna zvýší kapacitu výroby lakovaných trubek

arcelormittal logoOstrava - Rourovna ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO) uvedla do provozu novou UV lakovací linku za více než 48 milionů korun.

Největší tuzemský výrobce trubek díky ní zvýší kapacitu výroby lakovaných trubek o 75 procent, z 24.000 na 42.000 tun ročně. ČTK to sdělila Barbora Černá Dvořáková, mluvčí společnosti ArcelorMittal Ostrava, jejíž je AMTPO dceřinou firmou.

Linka také zlepší kvalitu a odolnost lakované vrstvy proti mechanickému poškození. "Novou linku jsme vybudovali kvůli stále častějším požadavkům zámořských zákazníků, kteří na dodávaných trubkách vyžadují antikorozní UV lak," uvedl generální ředitel AMTPO Libor Černý. Dodávky do zámoří se týkají zejména zákazníků z USA a Blízkého východu. Trubky bez UV laku při přepravě po moři kvůli vlhkému prostředí rychleji korodovaly.

Na nové lince dávkovač automaticky ukládá trubky na vstupní dráhu. "Následně projdou odmaštěním, zařízením pro nástřik podélného pásku, textu a log a měřením délky trubky. Poté se v kabině aplikuje UV lak a v kabině s UV lampami se vytvrdí," popsala mluvčí. Lak je podle ní po nástřiku vytvrzen za jednu nebo dvě vteřiny. "Lak se tudíž nemusí zdlouhavě vysušovat a trubky se mohou ihned připravit k dodání zákazníkovi," doplnila mluvčí.

ArcelorMittal Tubular Products Ostrava zaměstnává 1025 lidí. Nosným výrobkem firmy jsou bezešvé trubky, ale vyrábí také svařované trubky se šroubovicovým svarem pro plynárenský průmysl. Roční kapacita výroby je 320.000 tun bezešvých a svařovaných trubek.

ArcelorMittal Ostrava má i s dceřinými společnostmi přes 7500 zaměstnanců. Roční kapacita výroby společnosti je tři miliony tun oceli. Zhruba polovinu produkce podnik vyváží do více než 40 zemí. Firma patří do největší světové ocelářské skupiny ArcelorMittal.

26.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...