1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Plzeňský Doosan dodá do Martiniku turbínu za stovky milionů Kč

Skoda PlzenPlzeň - Plzeňská Doosan Škoda Power dodá do francouzského Martiniku v Karibském moři turbínu o výkonu 45 megawattů za stovky milionů korun.

Jedná se o první dodávku firmy pro francouzského zákazníka, konkrétně pro firmu Albioma, řekl ČTK generální ředitel strojíren Jiří Šmondrk.

Získat kontrakt v ostré světové konkurenci a v teritoriu, kde naši firmu neznají, je velkým úspěchem. Dokládá to vysokou úroveň našich produktů," míní. Elektrárna na Martiniku bude spalovat biomasu a dodávat elektřinu do sítě ostrova provozované francouzským koncernem EdF. Dále bude zásobovat párou místní cukrovar a lihovar.

Zařízení zamíří do departementu La Trinité v Martiniku, který je součástí Francie a tedy i EU. Plzeňské strojírny dodají turbínu včetně převodovky, generátoru a příslušenství a zajistí kompletní montáž na stavbě. 

Doosan Škoda Power má ve Francii pouze jediný projekt, a to modernizaci zařízení v elektrárně Gardanne. "Nyní se tak otevírá reálná možnost uspět v tomto teritoriu i s dalšími projekty," dodal Šmondrk. 

Doosan Škoda Power loni utržil 9,1 miliardy korun, meziročně o 300 milionů korun více. Podnik s 1350 zaměstnanci, od konce roku 2009 člen globální jihokorejské skupiny Doosan, je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Firma, která má téměř desetinový podíl na světovém trhu parních turbín, 100 procent turbín vyváží.

10.07.2015 ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...