1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Počet zaměstnanců Witte Nejdek překročil na počátku roku 1700

witte logoNejdek - Společnost Witte Nejdek, výrobce součástek pro automobilový průmysl, vstoupila do letošního roku s rekordním počtem zaměstnanců, který překonal 1700. Pokračuje tak trend z posledních tří let, kdy počet zaměstnanců firmy rostl.

ČTK o tom informovala mluvčí firmy Martina Poštová. Firma je po Sokolovské uhelné druhým největším zaměstnavatelem v Karlovarském kraji.

Společnost Witte Automotive má své závody v Německu, Česku a Bulharsku. Nejdecký závod je jediným v Čechách a ve skupině je největší. Od ledna do něj nastoupily čtyři desítky nových zaměstnanců, uvedl vedoucí personálního týmu Milan Kohout.

V posledních deseti letech se počet zaměstnanců ve firmě pohyboval v průměru kolem 1300 zaměstnanců. Nejméně jich společnost Witte měla v účetním období 2009/2010, kdy v ní pracovalo 1126 lidí. Od té doby počet zaměstnanců roste.

Witte, která vyrábí například zamykací systémy a kliky pro automobilový průmysl, ale hledá nové zaměstnance i nadále. Nyní nabízí Witte Automotive pracovní uplatnění manipulantům či lisařům. "Seznam profesí je opravdu dlouhý a vybere si technik se zkušenostmi i absolvent střední či vysoké školy, přičemž technické obory preferujeme, ale nejsou podmínkou. V Karlovarském kraji i v Plzni, kde jsme zřídili detašované pracoviště, je v roce 2014 naším cílem další rozvoj firemních aktivit," doplnil Kohout.

Společnost Witte Nejdek měla v účetním období od října 2011 do konce října 2012 výkony 5,5 miliardy korun a dosáhla zisku před zdaněním 100,8 milionu korun. V předcházejícím účetním období to bylo 110,2 milionu korun.

27.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...