1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Pokračuje montáž ventilátorů ZVVZ v U. S. Steel Košice

zvvz logoV pořadí třetí a čtvrtý radiální ventilátor z osmi dodá a namontuje během dubna milevská společnost ZVVZ MACHINERY k odprášení aglomeračních pásů slovenských oceláren U. S. Steel Košice.

První dva instalovala v únoru, další budou následovat v srpnu a říjnu tak, aby byla celá zakázka za zhruba 25 milionů korun dokončena ještě během letošního roku.

Dodávka radiálních ventilátorů RVM 2240 je součástí rozsáhlého ekologického projektu spolufinancovaného Evropskou unií, jehož výsledkem má být snížení produkce emisí tuhých znečišťujících látek o 86 procent.

Nové ventilátory o průměru 2240 mm se montují pouze při plánovaných odstávkách. „Vyžaduje to dobrou přípravu a organizaci práce, protože během odstávky, trvající dvacet jedna dní, se nevyměňují jen ventilátory. Je potřeba postavit také potrubní trasy k novým látkovým filtrům. Na stavbě navíc pracují čtyři dodavatelé najednou, čtyřiadvacet hodin každý den,“ vysvětluje Zbyněk Kaisler, manažer realizace zakázek z divize Ventilátory.

Výměna prvních dvou ventilátorů, usazovaných na původní základy, byla spojena s řadou technických komplikací. I přesto byl termín dodržen a linka na výrobu aglomerátu se po třech týdnech opět rozjela. V březnu se ještě prováděly garanční testy celé technologie. Podle Kaislera by další etapy projektu už měly být snadnější a rychlejší, neboť dodavatelé poznali prostředí a podmínky práce.

19.06.2019

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...