1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Siemens dodá za více než 300 milionů Kč turbínu do Polska

SiemensBrno - Brněnský závod Siemens dodá za více než 300 milionů korun turbínu pro nový blok teplárny Zofiówka ve východním Polsku. Polsko patří mezi tradiční trhy závodu.

Od roku 2000 tam brněnský Siemens dodal více než 20 parních turbín, většinu z nich do tepláren. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Hodnota aktuálního kontraktu je 11,2 milionů euro (asi 308 milionů korun). Nová turbína bude mít výkon 80MW. Jejím odběratelem je společnost Energoinstal, která je generálním dodavatelem nového bloku v teplárně Zofiówka. Siemens zajistí dozor nad montáží turbíny a její uvedení do provozu.

Siemens má v ČR několik závodů. Kromě Brna také v Drásově na Brněnsku, Mohelnici nebo Trutnově. V Brně Siemens vyrábí turbíny různých velikostí podle konkrétních potřeb zákazníků, v závodě pracuje zhruba 750 lidí.

Firma získala několik kontraktů v Rusku. Například dodá turbínu pro jeden z největších ruských hutních kombinátů, firmu Uralsteel. Nová turbína o výkonu 22 megawattů nahradí dosud pracující turbínu z roku 1976.

Siemens podle svých internetových stránek zaměstnává po celém světě 370.000 lidí, v ČR má 10.500 zaměstnanců. V tuzemsku patří mezi největší elektrotechnické podniky i největší exportéry.

18.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...