1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ŠKODA ELECTRIC znovu uspěla v Rumunsku

Skoda PlzenŠkoda Electric se bude významně podílet na dodávce padesáti trolejbusů pro rumunské město Cluj-Napoca (Kluž).

Plzeňská firma pro flotilu nových nízkopodlažních kloubových trolejbusů dodá kompletní elektrovýzbroj a také během příštího roku zajistí finální montáž vozidel.

 „Půjde o moderní kloubové trolejbusy vybavené superkapacitory pro snížení spotřeby trakční energie. Vozy s celkovou kapacitou 140 cestujících budou kompletně klimatizované,“ vysvětluje obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch. Podle něj by se cestující v Kluži mohli dočkat prvních nových trolejbusů zhruba ve druhé polovině příštího roku.

Pro Škodu nejsou dodávky pro Kluž zdaleka jediným úspěchem na rumunském trhu. „Do města Galati, kde úspěšně v provozu slouží čtrnáct našich trolejbusů, dodáme na základě uplatněné opce tento rok další tři vozidla. Více než padesát vozidel z plzeňské Škodovky již několik let provozují v rumunských městech Temešvár a Baia Mare,“ doplňuje Pavel Kuch.

Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14 tisíc trolejbusů. Kromě tradičního vývoje a výroby trolejbusů nabízí Škoda Electric několik typů nových bateriových elektrobusů.

09.05.2019

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...