1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii

Skoda JS workersPlzeň - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané britské reaktory v Hinkley Point C. Hodnota zakázky by mohla být až několik set milionů korun. Informují o tom Hospodářské noviny (HN).

"Ano, s francouzskými společnostmi jednáme, zatím vám k tomu ale nemůžu říct žádné detaily," řekl deníku ředitel Škody JS Miroslav Fiala. Komentovat případný kontrakt nechtěli ani zástupci Arevy.

Škoda by měla dodat takzvaný jaderný ostrov do dvou reaktorů EPR, každý z nich má výkon 1600 MW. HN míní, že šance plzeňské firmy na úspěch jsou značné. Škoda JS totiž dodávala za stovky milionů korun komponenty pro reaktory EPR ve Finsku, Francii a Číně, které staví právě Areva.

Škoda JS, kterou vlastní ruská strojírensko-metalurgická skupina OMZ, dosáhla loni čistého zisku 247 milionů korun. Tržby firmy byly 4,98 miliardy korun. Na export šlo 56 procent produkce společnosti. Škoda se v konsorciu s firmami Atomstrojexport a Gidropress účastní také tendru o dostavbu Temelína.

10.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...