1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda Transportation zvýšila provozní zisk na 1,06 mld. Kč, stouply také tržby

ceske korunyPlzeň - Strojírenská skupina Škoda Transportation loni zvýšila provozní zisk EBITDA meziročně o 178 procent na 1,06 miliardy korun. Čistý konsolidovaný zisk loni činil 580 milionů Kč. Tržby skupiny se meziročně zvedly téměř o 41 procent na 15,5 miliardy korun.

Skupina tak překonala negativní dopady covidové pandemie, které se projevily nejvýrazněji v roce 2020, uvedla dnes firma v tiskové zprávě k auditovaným hospodářským výsledkům.

"Poslední dva roky byly pro celé odvětví velmi složité, protože jsme se museli potýkat jak s dopady pandemie nemoci covid-19, tak i s narůstajícími cenami energií, surovin a materiálu. Přes to všechno dosáhla Škoda velmi dobrých výsledků, zisku a růstu," uvedl předseda představenstva a generální ředitel Škody Group Didier Pfleger. Podmínkou dalšího růstu je podle ně nabízet zákazníkům nové technologie, zefektivnit výrobu a výrazně pokročit v digitalizaci.

Pfleger věří, že loňské úspěchy skupině pomohou, aby ještě lépe konkurovala největším evropským hráčům na trhu a získávala zakázky v nových teritoriích.

Plzeňská skupina Škoda Transportation je podle mluvčího Jana Švehly součástí širší skupiny Škoda Group, která má 8000 zaměstnanců a v níž je mimo jiné také turecký výrobce autobusů Temsa a další společnosti. Škoda Group v roce 2021 utržila 614 milionů eur (zhruba 15,2 miliardy Kč) a vykázala provozní zisk EBITDA 45 milionů eur. Výsledky celé Škody Group jsou neauditované, uvedl Švehla.

16.06.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...