1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Skupina LIBERTY Steel restartuje výrobu v podniku Adhunik Steel v Indii

liberty logoLIBERTY Steel Group, součást skupiny GFG Alliance, tento týden zahájila první fázi výroby v Adhunik Metaliks a Zion Steel, které získala společnost letos v únoru.

Obnovení výroby v obou podnicích bylo dosaženo za pouhých šest měsíců po převzetí od předchozího vlastníka, který byl v insolvenčním řízení.

Přípravy na restart provozu společnosti byly zahájeny na počátku května. Na údržbě a rozsáhlých opravách jednotlivých částí výroby se podílelo celkem 1500 zaměstnanců. Zaměstnancům, kteří během odstávky provozu nemohli pracovat, poskytla společnost LIBERTY Steel 50 % jejich mezd. V tomto smyslu byla navíc podepsána dohoda mezi vedením, odborovými organizacemi a vládními úřady, která dokládá trvalý závazek společnosti LIBERTY Steel vůči zaměstnancům, partnerům a okolním obcím.

„Jsem rád, že se nám podařilo splnit vše, co jsme přislíbili. Adhunik je na cestě k plnému provozu. Je to pět let, co jsem převzal první podnik v Newportu ve Velké Británii. Už tehdy jsme splnili náš slib udržet pracovní místa a totéž platí i dnes, kdy obnovujeme provoz v závodech Adhunik a Zion. Naším cílem je v blízké budoucnosti zcela začlenit tento podnik do skupiny LIBERTY Steel, “ řekl Sanjeev Gupta, výkonný předseda GFG Aliance.

„Dostat se do této fáze byla neobyčejná cesta, která byla spojena s řadou výzev, zejména v době pokračující pandemie COVID-19. Restart závodu jsme zvládli hlavně díky plnému nasazení našich zaměstnanců. Nyní se můžeme těšit na další posun v postupném rozjezdu výroby,“ řekl Uday Gupta, generální ředitel společnosti Adhunik.

Adhunik je integrovaná huť v Indii. Výrobní komplex se skládá ze zařízení na výrobu tzv. železné houby, jedné vysoké pece a elektrické obloukové pece s kapacitou 0,5 milionu tun ročně. Součástí podniku je také závod na feroslitiny a elektrárna o výkonu 34MW. Podnik vyrábí produkty z legované oceli pro automobilový, energetický, strojírenský a petrochemický průmysl.

11.11.2020

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...