1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Skupina Škoda Transportation uspěla u zakázky za miliardu korun na servis elektrických jednotek pro České dráhy

Skoda PlzenSkupina Škoda Transportation bude ve svém závodě v Šumperku zajišťovat periodické obnovy elektrických jednotek pro České dráhy. Jedná se o jednotky RegioPanter a InterPanter. Doba trvání zakázky je pět let a je ve výši bezmála jedné miliardy korun.

Skupina Škoda Transportation je předním evropským výrobcem vozidel pro hromadnou dopravu a dlouhodobě také zajišťuje servis, opravy či modernizace nejen vozidel z vlastní výroby.

„Již bezmála 75 let pracujeme na tom, aby všechny vlaky našich zákazníků spolehlivě jezdily v té nejlepší kondici. Jsme velice rádi, že si nás České dráhy vybraly jako partnera pro údržbu Panterů na dalších 5 let. Vnímáme to jako velký závazek a zároveň jako dobrou zprávu dlouhodobé perspektivy a stability pro naše šikovné zaměstnance a obchodní partnery. Velmi si vážíme důvěry Českých drah a těšíme se na další úspěšnou spolupráci,“ říká Aleš Měrka, generální ředitel společnosti Škoda Pars, která má sídlo v Šumperku.

„Jednotky RegioPanter dodané v roce 2012 mají najeto už kolem 1,5 milionu kilometrů. Abychom plnili podmínky ECM (evropský údržbový řád) i v dalších letech, tak jako u Panterů doposud, vysoutěžili jsme dodavatele pro provádění periodických obnov i v následujícím období. Každá souprava tak má zajištěný komplexní servis a vyšší stupně oprav, které se provádějí po najetí každých 900 000 kilometrů,” vysvětluje Ivan Bednárik, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

„Rámcová zakázka se týká pravidelné obnovy elektrických jednotek RegioPanter řad 440, 640, 650 a InterPanter řad 660 a 661 po dobu následujících 60 měsíců. Celkem se jedná o provedení pravidelné údržby 41 jednotek,“ doplňuje Michal Kraus, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro servis.

08.10.2021

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...