1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Skupina Škoda Transportation zajistí údržbu tramvají pro ostravský dopravní podnik

Skoda PlzenVýznamnou zakázku zaměřenou na údržbu tramvají uzavřela skupina Škoda Transportation a Dopravní podnik Ostrava. Zakázka v celkovém objemu zhruba 500 milionů Kč je rozdělena do čtyřech částí podle typu tramvají, kterých se údržba týká.

Práce budou v ostravském podniku skupiny Škoda zaměřeném na opravy a výrobu kolejových vozidel realizovány v letech 2022 až 2026.
„Cena zakázky reflektuje navýšení cen průmyslových výrobců za poslední roky. Jsme rádi, že skupina Škoda Transportation potvrdila roli papírového favorita v tomto výběrovém řízení a zvítězila. Spolupráce mezi našimi dvěma podniky může i nadále pokračovat,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Údržba kolejových vozidel je rozdělena do 4 částí:

Část 1: typ tramvaje Vario LFR

Část 2: typ tramvaje T3 RP

Část 3: typ tramvají LTM 10.08 ASTRA / 01 INEKON 2001 TRIO

Část 4: typ tramvají Vario LF2R / Vario LF2+ / KT8D5.RN1 / Vario LF3/2 / Vario LF3

Tradiční ostravský podnik vedle svého zaměření na opravy a modernizace pro dopravní podniky v posledních letech rozšířil své kompetence a vyrábí i nové tramvaje a další produkty pro současné i budoucí zákazníky skupiny Škoda Transportation. Jedním z klíčových produktů projektů je v současné době výroba nových tramvají Škoda ForCity Smart určených právě pro město Ostrava. První z celkem 35 kusů již slouží cestujícím.

Skupina Škoda Transportation, člen Skupiny PPF, působí v Moravskoslezském kraji dlouhodobě. Přímo v Ostravě sídlí její významný podnik zaměřený především na oblast vývoje a výroby elektrických jednotek pro zákazníky doma i v zahraničí. Tato základna prošla v nedávné době zásadní modernizací a rozšířením, která zahrnovala výstavbu nové moderní lakovny, zřízení největšího portálového obráběcího centra v Evropě, nebo instalaci svařovacích automatů. Díky investicím se v podniku zvýšily možnosti výroby nových vlaků až o dvě třetiny oproti minulosti a vznikly stovky nových pracovních míst.

V Ostravě působí i vývojové centrum pro digitalizaci a SMART technologie skupiny Škoda Transportation. Zde se koncentruje technologické know-how v oblasti řídicích, multimediálních a diagnostických systémů.

02.05.2022

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...