1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Skupina Vítkovice má stavět elektrárnu v Nové Kaledonii

vitkovice-machinery logoOstrava - Strojírenská skupina Vítkovice postaví dva bloky tepelné elektrárny v Nové Kaledonii za osm osm až devět miliard korun. V Saúdské Arábii získala zakázku na výstavbu ocelárny, za ni by měla dostat zhruba šest miliard korun.

"Je tu ale možnost, že získáme další část zakázky zhruba za 3,5 miliardy jako subdodavatel německé společnosti," řekl Skuhra k saúdskoarabskému kontraktu. Stejně jako v případě zakázky v Nové Kaledonii budou Vítkovice i v Saúdské Arábii spolupracovat s dalšími firmami. "Saúdští Arabové zajistí stavební část, německý koncern SMS válcovnu - a Vítkovice dodají ocelárnu."

Partnerem ostravské firmy v Nové Kaledonii má být francouzská stavební společnost Eiffage. Vítkovice již spolu s Francouzi za 400 milionů korun projektují základní parametry elektrárny. Na přelomu letošního a příštího roku by pak měly začít ostré projekční práce.

Vítkovice Holding zastřešuje celou strojírenskou skupinu vystupující pod značkou Vítkovice Machinery Group se sídlem v Ostravě. Skupinu tvoří firmy s ročním obratem kolem 20 miliard korun. Strojírenské impérium prakticky ovládá Jan Světlík. Jedním z menšinových vlastníků je KKCG Karla Komárka.

18.08.2015 ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...