1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Slévárna HEUNISCH Brno loni téměř zpětinásobila zisk na 50 mil.

metalurgiaBrno - Slévárna HEUNISCH Brno loni téměř zpětinásobila zisk na 50 milionů korun. Předtím byla ale sedm let ve ztrátě. Firmě vzrostly i tržby za prodej vlastních výrobků a služeb na 624 milionů korun. O rok dříve byly o 80 milionů korun nižší.

Vyplývá to z výroční zprávy společnosti založené ve Sbírce listin.

Slévárna Heunisch Brno patří k největším podnikům svého druhu na jižní Moravě. Loni zaměstnávala průměrně 298 lidí, což je meziročně o 22 více. Už loni v lednu měla společnost více zakázek, zaměstnanci odpracovali v provozech několik hodin navíc. Část roku firma pracovala na dvě směny, od září loňské roku byl provoz znovu na jednu směnu.

Rozhodující část produkce společnosti je určena pro zahraniční zákazníky, jen osm procent odlitků šedé litiny pro tuzemské odběratele. Příkladem je společnost Zetor tractors, se kterou slévárna v Brně sousedí.

Slévárna Heunisch Brno se zaměřuje na výrobu odlitků z šedé litiny a ze speciální litiny nízkolegované cínem. Produkce firmy je určena pro traktorový a dopravní průmysl. Jde o odlitky pro motory, převody a nápravy.

22.05.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...