1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Strojírenské Vítkovice budou mít obchodní zastoupení v Británii

vitkovice-machinery logoOstrava - Strojírenská skupina Vítkovice Machinery Group letos otevře své obchodní zastoupení ve Velké Británii.

Informovala o tom mluvčí firmy Eva Kijonková. Uvedla, že Vítkovice a jejich čeští subdodavatelé mají mimo jiné zájem o jaderný program.

"Britská afilace bude mít na starosti export všech našich hi-tech produktů," uvedl generální ředitel Vítkovic Jan Světlík. V souvislosti s tímto záměrem dnes ostravský podnik navštívil britský ministr obchodu a investic Ian Livingston.

Vítkovice chtějí v Británii uspět v oblasti dodávek vysoce jakostních komponent pro energetický průmysl, ale zajímají se i o jaderný program. Kijonková uvedla, že Británie má v plánu vybudovat deset jaderných elektráren a v posledních měsících všechny své potenciální dodavatele detailně seznamuje s jednotlivými projekty. "Absolvovali jsme Civil Nuclear Export Showcase v Londýně, kde jsme prezentovali, jaké technologie a komponenty jsme schopni dodávat," uvedl obchodní ředitel skupiny Vítkovice Machinery Group Břetislav Nitka.

Strojírenská skupina loni exportovala výrobky za zhruba 12 miliard korun. "Letos chceme vývoz celkově zvýšit nad hranici 13 miliard korun a prostor vidíme mimo jiné právě na britských ostrovech," uvedl Nitka. V minulosti se export vítkovické skupiny do Británie orientoval především na dodávky výkovků z produkce ocelárny a kovárny a dodávky ocelových lahví pro průmyslové použití.

Strojírenskou skupinu, která vystupuje pod značkou Vítkovice Machinery Group, tvoří více než 30 společností, které zaměstnávají přes 8500 lidí. V roce 2012 vytvořily konsolidovaný čistý zisk 430 milionů korun.

07.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...