1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Strojmetal připravuje v Bruntále stavbu nové linky za 900 milionů korun

machinery 1Bruntál - Společnost Strojmetal Aluminium Forging (SAF) z holdingu MTX Group průmyslníka Petra Otavy připravuje v závodě v Bruntále stavbu nové linky za 900 milionů korun.

Loni tam firma dokončila investici za více než miliardu korun do výstavby nového závodu a nyní továrna splnila audit nejvýznamnějšího zákazníka, společnosti Mercedes-Benz. Kovací linka tak má zajištěny dlouhodobé zakázky na výrobu hliníkových dílů v průměrné roční hodnotě 500 milionů korun. MTX Group to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě.

Audity firem z automobilového průmyslu podle ní mají za cíl zjistit, v jaké kondici se podniky nacházejí a jak silný je jejich obchodní partner, pozitivní výsledek pak znamená potvrzení dlouhodobé spolupráce. "I díky tomu bude moci 65 zaměstnanců bruntálského závodu pokračovat v poskytování řešení v oblasti lehkých kovaných dílů a komponentů v dopravě v té nejvyšší kvalitě a se zárukou budoucího ekonomického rozvoje podniku," uvedla firma.

Další výrobní závod a sídlo má SAF v Kamenici u Prahy. Předseda představenstva SAF a zároveň provozní ředitel MTX Group Miroslav Záhorec uvedl, že díky pozitivnímu výsledku auditu bude firma moci nadále investovat do rozvoje bruntálského závodu i do dalšího výzkumu a vývoje v hledání nových řešení v oblasti lehkých kovaných dílů.

"Jde o to, že máme dost zakázek jak pro závod v Kamenici, tak i v Bruntále. Nejen Daimler a jejich Mercedesy, ale také například pro Porsche, Ferrari nebo BMW. Mám z toho radost, protože je vidět, že jsme se vydali správnou cestou a výroba s vyšší přidanou hodnotou má na Bruntálsku budoucnost. Již nyní je v přípravě druhá linka za 900 milionů korun, která bude uvedena do provozu na přelomu roku 2024/25," uvedl Záhorec.

11.04.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...