1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Šumperská PARS NOVA získala zakázku na opravy trakčních motorů pro lokomotívy

train2Společnost Pars nova ze skupiny Škoda Transportation uzavřela smlouvu na opravu několika set trakčních motorů. Jedná se o motory pro elektrické lokomotivy Českých drah. Hodnota kontraktu je více než 140 milionů korun.

„Těší nás, že jsme získali jednu z historicky největších smluv na opravu trakčních motorů pro elektrické lokomotivy našeho národního dopravce. Celkově opravíme během následujících tří let zhruba tři sta trakčních motorů pro řady elektrických lokomotiv 162, 163, 362 a 363,“ říká Aleš Měrka, generální ředitel a člen představenstva Pars nova a dodává:„ Naše společnost je stabilní a perspektivní zaměstnavatel v Olomouckém kraji s celou řadou benefitů. V současnosti i díky novým zakázkám nabízíme adekvátně ohodnocenou a zároveň zajímavou práci zejména elektromechanikům a zámečníkům.“

Pars nova působí v Šumperku již více než 70 let v oblasti modernizací, oprav, ale i novovýroby kolejových vozidel a zaměstnává 650 zaměstnanců. Společnost nabízí široký sortiment prováděných oprav a modernizací jak železničních vozidel, tak i tramvají. Firma například dodala více než dvě stě známých motorových jednotek Regionova, důležitými projekty firmy se staly i řídicí vozy (např. řady 954 a 961), motorové vozy řady 842 či modernizace lokomotiv, vagónů a osobních vozů.

„Díky novým zakázkám, které společnost získala převážně na opravy elektrických lokomotiv, stále nabíráme zaměstnance hlavně v profesích elektromechanik, lakýrník, mechanik opravář/zámečník,“ dodává Lucie Novotná, personální ředitelka Pars nova.

Nad rámec oprav a modernizací se firma subdodavatelsky podílí i na výrobě nových vozidel, a to především dodávkami podvozků pod elektrické jednotky InterPanter a RegioPanter vyráběnými v ostravské Škodě Vagonce a také výrobou tramvají pro Škodu Transportation mimo jiné pro turecké město Konya.

05.08.2019

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...