1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Traktory ze Zetoru budou mít rámy kabin od maďarského dodavatele

Zetor LogoBrno - Traktory od brněnského výrobce Zetor Tractors budou mít kabinu nově opatřenou rámem maďarské společnosti Agrikon KAM. Letos odebere 3000 rámů, za jakou cenu firma nesdělila.

Nové rámy mají zvýšenou odolnost proti korozi. Mezi hlavní požadavky patřila také kvalita svařování a povrchových úprav. Do sériové výroby kabin podnik rámy zařadil tento měsíc, uvedl Zetor v tiskové zprávě.

Společnost se snaží modelové řady neustále inovovat, přičemž skelety kabin patří k nejdůležitějším součástem z hlediska bezpečnosti. "Společnost Agrikon KAM má ve výrobě skeletů tradici delší než 35 let a garantuje vynikající parametry. Před uzavřením spolupráce probíhaly náročné testy," uvedl provozní ředitel Marián Lipovský.

Skelety kabin se dosud vyráběly přímo v brněnském výrobním centru Zetoru. "Pro změnu jsme se rozhodli kvůli zvýšení efektivity výroby a zlepšení konkurenceschopnosti našich traktorů," vysvětlil Lipovský. Zetor chce nadále své výrobky vylepšovat, proto pro některé součásti vybírá externí dodavatele.

Do pěti let chce rozšířit nabídku ze tří modelových řad na šest, s tím souvisí i vznik nových pracovních příležitostí. Předpokládá se, že bude potřeba více technických odborníků, kteří budou pracovat na vývoji nových modelů.

Společnost loni vykázala tržby 4,5 miliardy korun a zisk zvýšila o sedm procent na 323 milionů. Většinu produkce vyváží do zahraničí, loni to bylo 86 procent.

26.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...