1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Třinecké železárny chtějí letos investovat 3,8 miliardy korun

steel factory4Třinec - Hutní společnost Třinecké železárny (TŽ) chce letos do svých provozů investovat 3,8 miliardy korun. Investice se týkají například modernizace kontidrátové trati, ale také ekologických projektů.

Do technologií investuje společnost oproti loňskému roku dvojnásobek. ČTK to řekl generální ředitel TŽ Jan Czudek.

"Připravujeme a realizujeme dvě velké investiční akce. Jedna je loupací a zušlechťovací linka, která začne postupně nabíhat od 30. června, a akce modernizace kontidrátové tratě, jejíž hlavní část je přichystána na září, kdy bude odstavena nynější kontidrátová trať a nahrazena novým redukčním a kalibračním blokem," řekl Czudek.

Výstavba loupací a zušlechťovací linky bude stát zhruba 700 milionů korun. U této investice jde především o zlepšení povrchových vlastností tyčové oceli, která patří k nejprodávanějším výrobkům společnosti. Rovněž modernizace kontidrátové trati bude stát přibližně 700 milionů korun. Železárny díky ní zvýší svou konkurenceschopnost, termomechanické válcování drátu totiž zlepší jeho vlastnosti.

TŽ loni vyrobily přes 2,5 milionu tun oceli, což je zhruba stejně jako o rok dříve a nejvíce v Česku. V roce 2012 dosáhly zisku 793 milionů korun, což bylo o 584 milionů méně než v roce 2011. Hlavní výrobkové portfolio TŽ tvoří ocelové válcované výrobky, jako jsou válcovaný drát, kolejnice a hutní polotovary. Podnik zaměstnává téměř 6000 lidí.

07.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...