1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Tržby Isolitu Bravo loni vzrostly více než o pětinu

isolit bravoJablonné nad Orlicí - Tržby Isolitu Bravo v Jablonném nad Orlicí loni meziročně vzrostly o více něž pětinu na téměř 900 milionů korun. Podnik vyrábí plastové díly pro automobilky i domácí spotřebiče.

ČTK o tom informoval ředitel Kvido Štěpánek.

"Do hospodaření se promítlo celkové oživení v průmyslu, dále naše vlastní práce završená získáním nových zákazníků a nových projektů a také kurzové rozdíly z oslabení koruny v závěru roku," řekl Štěpánek.

Podnik ještě v roce 2007 vykázal tržby přes 1,4 miliardy korun, které pak do roku 2011 klesly téměř na polovinu. Poslední dva roky tržby podniku naopak rostou. V roce 2008 se v Isolitu projevila hospodářská krize a v dalších letech přišla firma o významné zákazníky. Smlouvu s ní ukončil nábytkářský gigant Ikea a firma Philips, která začala bílou techniku vyrábět v Číně, uvedl Štěpánek.

Společnost letos dokončuje novou výrobní halu. I s technologiemi by měla stát kolem 180 milionů korun. Hala by měla být hotová na konci května. Podnik loni nakoupil pět vstřikovacích lisů a dalších šest pořídí letos. Do výroby nasadí i šestiosého robota, linku na vakuové pokování a nové CNC stroje.

"Investice přinesou jednak kapacitní rozšíření výroby a jednak technologický skok kupředu," řekl Štěpánek. Robotická šestiosá linka je podle něj špičkové zařízení, které obrábí "naruby" a v Česku ji zatím nikdo nemá. Z ocelové kostky neubírá surovinu, ale naopak přidává hmotu ve formě prášku pomocí laseru, a to velmi přesně a bez odpadu.

Firma je ryze českým podnikem, kterou vlastní Kvido Šťěpánek. Podnik zaměstnává 480 lidí a má i svůj vlastní tým vynálezců. Vyvinul a už několik let úspěšně prodává Motúčko, motorové kolečko na zahradu i stavbu. Nově uvádí na trh elektrický paletový vozík Máťa nebo pracuje na elektrickém zahradním traktůrku.

rok 2013 2012 2011
tržby za prodej vlast.výrobků a služeb (mil. Kč) 899,915 736,343 715,089

zdroj: Isolit Bravo

27.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...