1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

V Huismanu vyrobili specifický tensioner o váze 485 tun

Huisman TensionerSviadnovští odborníci společnosti Huisman navrhli a vyrobili specifický tensioner o váze 485 tun. Zařízení je součástí pokládkového systému pro pokládání potrubí na mořské dno.

Tensioner bude instalovaný na 140,75 metru dlouhé lodi HYSY 286 čínské společnosti COOEC.

Tensioner ze Sviadnova má, oproti sériovým zařízením, podstatně větší rozměry. Tensioner je 15 metrů dlouhý včetně pohybového mechanismu sloužícího k zatažení do pokládkové věže nebo k vysunutí do pracovní polohy celého tensioneru. Šířka  a hloubka je přibližně 8 metrů, váha pak 485 tun. Kvůli větší konstrukci tensioneru byly odlišné i výrobní postupy.

Tensioner je mohutné zařízení, které je součástí pokládkové věže a celého pokládkového systému. Jeho hlavní funkcí je kontrola rychlosti pokládání trubky na mořské dno. Tensioner vlastně podává trubku v adekvátní rychlosti potřebné k položení na dno. Bude umístěný na lodi určené k pokládání potrubí na mořské dno. Pokládková loď HYSY 286 má délku 140,75 metrů a šířku 32,45 metrů. Posádku tvoří 150 lidí.

Společnost COOEC (Chinese Offshore Oil Engineering Co.) patří do skupiny CNOOC (China National Offshore Oil Corporation), která zaměstnává přes 8000 zaměstnanců a disponuje flotilou 20 lodí. Celý projekt dozorovaly ve sviadnovském Huismanu dvě autority, Lloyd a CCS – Chinese classification society, což je neobvyklé, protože většinu projektů je zastřešena pouze jednou autoritou

03.11.2016

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...