1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Vítkovice Power Engineering navrhují reorganizaci

vitkovice-machinery logoPředstavenstvo společnosti Vítkovice Power Engineering se vzhledem k vývoji v posledních dnech rozhodlo podat návrh na insolvenci společnosti spojený s návrhem na povolení reorganizace.

Soudu tedy doručilo návrh na zrušení ústního jednání, které se mělo konat zítra u Krajského soudu v Ostravě, a návrh na povolení reorganizace. Rozhodnutí o návrzích je nyní na soudu.

Situaci společnosti Vítkovice Power Engineering vyvolala svým návrhem na insolvenci skupina Wetag. Spustila lavinu, která významným způsobem ztížila pozici společnosti Vítkovice Power Engineering u dodavatelů i zákazníků a u bankovního sektoru.

V průběhu insolvenčního řízení se projevila nedůvěra obchodních partnerů, při hodnocení své situace tedy společnost Vítkovice Power Engineering musela přihlédnout ke změně stavu - pokud jde o další předpokládaný vývoj. Na základě toho společnost učinila závěr, že je v úpadku.

Skupina Vítkovice Machinery Group zahrnuje více než tři desítky firem s různými obory podnikání. Je například světovou jedničkou v produkci vysokotlakých ocelových láhví, drží významné pozice v dodávkách špičkových strojů a zařízení pro zpracovatelský průmysl, je lídrem v zavádění CNG do automobilové i železniční dopravy u nás, dodavatelem unikátních velkokapacitních mobilních plynovodů a řady dalších špičkových výrobků, včetně informačních technologií.

Společnost Vítkovice Power Engineering je tedy jednou z vítkovických firem, konkrétně dceřinou firmou akciové společnosti Vítkovice.

26.08.2016

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...