1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Vítkovice Recycling mění majitele. Převzaly je Zberné suroviny Žilina a.s.

scrap yard carStrojírenská společnost VÍTKOVICE, a.s. uzavřela smlouvu o budoucím prodeji svého 90procentního podílu v dceřiné společnosti VÍTKOVICE RECYCLING, a.s.

Novým vlastníkem se stala SPV Recycling CZ, a.s. ze skupiny Zberné suroviny Žilina a.s., které již patří i zbývajících 10 procent akcií. Smlouva o prodeji kontrolního podílu byla podepsána v závěru prosince s tím, že od 2. ledna 2018 josu VÍTKOVICE RECYCLING provozovány novým vlastníkem na základě dohody o pachtu závodu. Následně bude dokončen převod akcionářských práv. Hodnotu transakce smluvní strany neuvádějí.

„Prodej VÍTKOVIC RECYCLING jsme dlouhodobě plánovali. Zhruba půl roku trvalo výběrové řízení k nalezení strategického investora, který má všechny předpoklady firmu zaměřenou na recyklování kovů a zpracování šrotu nejen úspěšně provozovat, ale i dále rozvíjet. Ve společnosti Zberné suroviny Žilina jsme takového partnera našli," uvedl předseda představenstva společnosti Vítkovice Martin Žák.

Peter Turza, předseda představenstva Zberné suroviny Žilina a.s., uvádí: „Akvizicí společnosti VÍTKOVICE RECYCLING naše společnost expanduje po stránce provozních kapacit ze Slovenska, kde má významné postavení, do České republiky. Zároveň bude moci rozšířit svoje služby v oblasti likvidace a recyklace odpadů, např. z automobilového průmyslu."

Skupina VÍTKOVICE v minulém roce ohlásila tzv. divestiční plán zahrnující prodej vybraných společností a nevýrobního majetku. Prodej vítkovické dcery Recycling byl od počátku součástí tohoto záměru.

VÍTKOVICE RECYCLING vznikly v roce 2006. Společnost je díky moderní technologii schopna zpracovávat i méně hodnotný kovový odpad, a to při přísném dodržování ekologických zásad. Výsledným produktem je surovina pro další zpracování v ocelárnách strojírenských firem a v hutních podnicích. V roce 2016 měla firma tržby zhruba 305 milionů korun. Aktuálně zaměstnává 15 lidí.

Zberné suroviny Žilina a.s. jsou významnou slovenskou společností zaměřenou na výkup, zpracování a prodej recyklovatelných materiálů, která byla založena již v roce 1948. Firma se zaměřuje na recyklaci kovů, plastů, papíru, skla a akumulátorů. Ročně zpracuje 90 tisíc tun papíru, 240 tisíc tun ocelového šrotu, 7 tisíc tun barevných kovů, 7 tisíc tun skla a 2 tisíce tun plastů. Ve spolupráci s partnery zajišťuje i likvidaci nebezpečných odpadů.

13.04.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...