1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobce průmyslových pecí měl loni stejné tržby jako v roce 2012

priemyselna pecRajhrad - Výrobce průmyslových pecí a sušáren LAC, s.r.o., z Rajhradu u Brna loni udržel tržby na téměř stejné úrovni jako v roce 2012. Dosáhly podle prvních odhadů 271 milionů korun. Jsou asi o deset procent nižší než v roce 2011.

Důvodem jsou investice do areálů firmy a vývoje nových produktů, vyplývá z vyjádření společnosti pro ČTK. Firma podle prvních odhadů vydělala 13 milionů korun.

Loni společnost prodala asi dvě třetiny svých výrobků v zahraničí. Aktuálně exportuje do více než 35 zemí. Nedávno firma uzavřela obchodní partnerství s britskou společností Ramsell-Naber. Pece a sušárny určené pro slévárenství a tepelné zpracování kovů a plastů bude nyní v Británii a Irsku distribuovat prostřednictvím jednoho z nejvýznamnějších hráčů v oboru.

"Pro letošní rok očekáváme zvýšení tržeb o 10 až 15 procent. Důvodem tohoto nárůstu jsou mimo jiné dodávky velkých technologických linek, které jsme získali ve výběrových řízeních na přelomu roku, a také získání několika nových významných zákazníků z tuzemska i ze zahraničí," uvedla obchodní ředitelka LAC Halka Schäfferová.

Firma působí na trhu od roku 1992, v současnosti zaměstnává 200 lidí. Sídlo má v Rajhradě u Brna. Pece a sušárny vyrábí v Hrušovanech u Brna, žáruvzdorné tvarovky v Hrušovanech nad Jevišovkou. Od svého založení vyrobila více než 11.000 pecí. Výrobky LAC nacházejí uplatnění například při tepelném zpracování železných a neželezných kovů ve slévárenství, při slévání neželezných kovů nebo průmyslové výrobě skla a technické keramiky.


Hospodářské výsledky společnosti v mil. Kč:

Rok Tržby Zisk
2011 302 27
2012 272 15
2013 (odhad) 271 13


Zdroj: LAC

05.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...