1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobce těžebních strojů Noen doplnil vrcholné vedení

miner machinePraha - Výrobce těžebních strojů Noen doplnil vrcholné vedení. Nyní je sedmičlenné v čele s generálním ředitelem, kterým se již loni v létě stal Otakar Wolf.

Novým členem představenstva, který je pověřený řízením zahraničního obchodu, je Josef Hejsek (60). Management doplnila také finanční ředitelka Ludmila Kameníčková (55) a novou pozicí je i technický ředitel Jakub Krása (40), který už několik let ve firmě působí. Společnost to oznámila v tiskové zprávě.

"Vzhledem ke skutečnosti, že společnost Noen vstoupila v minulém roce razantně do zahraničí a společně se svými dceřinými společnostmi vstupuje nově také do dalších technologií na českém i zahraničním trhu, bylo nutné přikročit k vyšší profesionalizaci celé skupiny a především personálnímu složení managementu," uvedl předseda dozorčí rady společnosti Noen Jaroslav Veverka.

Dodal, že majitelé firmy se proto rozhodli přejít v rámci německého modelu řízení do dozorčí rady a přenechat své manažerské posty v představenstvu a ve vedení společnosti managementu.

Hejsek působil jako ředitel pro obchod a realizaci dodávek energetických a průmyslových elektráren a kotelen na trzích západní a střední Evropy - ve společnostech ČEZ, První brněnská strojírna, ABB, Alstom a Austrian Energy and Environment. Kameníčková pracovala 30 let ve skupině Unipetrol. Krása působil ve firmě Prodeco, do společnosti Noen přišel v roce 2010 a zastával pozici vedoucího projekce pracovišť v Praze a Bílině.

Ve vrcholném managementu společnosti Noen je také místopředseda představenstva pověřený řízením nákupu a tuzemského obchodu Radek Rosa, ředitel realizace Vladimír Jaroš a marketingová ředitelka Kateřina Rosová.

Společnost Noen působí na českém i mezinárodním trhu od roku 1997, v současnosti má zhruba 100 zaměstnanců. Zabývá se především vývojem a dodávkami zařízení pro povrchovou těžbu a pro dálkovou pásovou dopravu sypkých materiálů. V roce 2012 firma vykázala zisk před zdaněním 36 milionů korun.

20.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...