1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobci topných systémů Fenix loni vzrostly tržby na 1,045 mld Kč

Radiator1Jeseník - Skupině Fenix Group z Jeseníku, která patří k předním tuzemským výrobcům a dodavatelům elektrických topných systémů, loni vzrostly tržby meziročně o čtyři procenta na 1,045 miliardy korun.

Zisk holdingu Fenix se ve srovnání s rokem 2012 zvýšil o 27 procent na 145 milionů korun. ČTK to řekl ředitel a majitel společnosti Fenix Group Cyril Svozil.

Loňský růst tržeb skupiny Fenix Group Svozil přisoudil zlepšení situace na většině z 25 hlavních zahraničních trhů holdingu. Zatímco v roce 2012 tržby skupiny Fenix Group klesly téměř o 11 procent z 1,129 miliardy korun v roce 2011 na 1,009 miliardy, tak loni se karta obrátila.

"Podařilo se nám stabilizovat situaci na britském trhu a posílit orientaci na severní Ameriku, rozvíjí se španělský, portugalský a jihoamerický trh. Vzhledem ke stagnaci Evropy trvale hledáme cesty k významnému posílení prodejů na trzích mimo EU. Evropa je však pro nás nadále klíčovým teritoriem," uvedl Svozil.

Díky úspornému režimu firma loni dokázala vytvořit finanční rezervy na plánované investice včetně nákupu osmdesátiprocentního podílu v norské společnosti Konsulent team. "Od letošního ledna se tato norská firma stala členem holdingu Fenix, který tak má v současnosti své výrobní zázemí už v šesti zemích. Kromě České republiky také na Slovensku, ve Francii, Španělsku, Velké Británii a Norsku," podotkl Svozil.

Letos se chce Fenix Group zaměřit na trhy mimo EU a posílit pozice v Norsku, Velké Británii a Španělsku. Firma zároveň plánuje získat certifikát pro celní unii Ruska. Zlepšit by se měl prodej elektrických topidel i na tuzemském trhu, a to hlavně díky poklesu cen elektrické energie.

Skupina Fenix je významně proexportně orientovaná a většinu produkce vyváží do 54 zemí. Do výrobního portfolia holdingu patří například topné kabely a rohože, sálavé topné panely, topné fólie, regulace topných systémů a ohřívače vody.

Společnost Fenix vznikla v roce 1990 a nyní zaměstnává 292 lidí v šesti zemích, z toho 121 pracuje v Česku. Skupině se podařilo překročit hranici jedné miliardy korun v tržbách poprvé v roce 2010.

13.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...