1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zetor Tractors rozšiřuje na dvojnásobek svou nejmladší modelovou řadu Compax

Zetor LogoBrno - Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors rozšiřuje modelovou nabídku své nejmladší řady Compax. Namísto tří modelů jich nabízí šest, přibyly nové modely s nižším výkonem motoru. Společnost o tom informovala v tiskové zprávě.

 

Modelovou řadu Compax Zetor představil v roce 2020, rozšířila nabídku tradičního výrobce o kompaktní traktory s nižším výkonem. Tyto stroje mají využití při letní i zimní údržbě obcí, sportovišť i firemních areálů nebo při práci v zahradnictví.

 

"Při rozšiřování řady Compax jsme vycházeli především ze zkušeností a přání našich zákazníků tak, aby nové traktory splňovaly jejich aktuální požadavky při pracovním nasazení. Nově rozšířená modelová řada tak nyní nabízí široký výběr strojů jak pro profesionály, tak pro hobby uživatele," uvedl Petr Konštacký, ředitel Úseku prodeje a marketingu. Řada nabízí stroje s výkonem od 18 do 37 koní. Rozšíření řady Zetor představil minulý týden na zemědělské výstavě v Maďarsku.

 

Nové modely Zetor vyrábí ve spolupráci s firmou VST Tillers Tractors, s níž spolupracuje už tři roky. Jejich prvním společným počinem byl traktor vyvinutý speciálně pro indický trh.

 

Zetor Tractors se v roce 2021 po třech letech ve ztrátě vrátil k zisku. Za rok 2021 vykázala firma zisk po zdanění 206 milionů korun, o rok dříve byla 217 milionů ve ztrátě. Vzrostly také tržby společnosti, a to o 20 procent na 2,23 miliardy korun.

09.02.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...