1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ZVVZ odpráší teplárnu v Gdaňsku, už druhou v Polsku

zvvz logoTeplárna v Gdaňsku se stala druhou v Polsku, v níž strojírenský holding ZVVZ GROUP uspěl s nabídkou na její odprášení.

Zakázka za 54 milionů korun zahrnuje vypracování projektové dokumentace, výrobu, dodávku a montáž technologického zařízení na snížení emisí. Práce začaly nyní v říjnu, bezprostředně po podpisu kontraktu, celé dílo pak má být dokončeno v březnu 2021.

„Potvrzuje se, že náš podnikatelský záměr orientovat se prostřednictvím dceřiné společnosti ELWO Engineering i na polský trh, je správný. A také, že máme tamním zákazníkům co nabídnout při jejich snaze razantně snížit objem vypouštěných emisí a postupně vybudovat zelenou ekonomiku,“ říká Michal Wdowyczyn, generální ředitel ZVVZ GROUP.

Gdaňská teplárna patří společnosti PGE Energia Ciepła. Její celkový instalovaný elektrický výkon dosahuje 221 MWe a tepelný výkon 930 MWt. O realizaci projektu se postará konsorcium firem ELWO Engineering a ZVVZ-Enven Engineering. Půjde o návrh a instalaci elektroodlučovače na odprášení kouřových spalin z kotle č. 6 o výkonu 135 MWt. Po dokončení investice se významně sníží emise pevných částic z dnešních projektových 50 mg/Nm3 na hodnotu do 25 mg/Nm3.

První ekologickou zakázku na odprášení v Polsku získal holding ZVVZ GROUP v září v teplárně Siekierki na předměstí Varšavy. V ní za více než 250 milionů Kč opět prostřednictvím dceřiné společnosti ELWO Engineering vymění látkové filtry za elektrostatický odlučovač u kotle č.11.

ELWO Engineering sídlí v Pszczyně ve Slezském vojvodství a vlastní polskou značku ELWO a její technické know-how. V zemi patří mezi známé značky, zabývající se konstrukcí, výrobou a instalací elektroodlučovačů.

Milevský holding ZVVZ GROUP má vedle Polska zahraniční dceřiné společnosti ještě v Rusku a na Ukrajině. Firma v roce 2018 vytvořila konsolidované tržby ve výši 1,233 miliard Kč s hodnotou EBITDA (zisk před započtením úroků, daní, odpisů a amortizace) 60,7 milionů Kč. 

„Je to návrat na pozice, kde firma byla. Získat nové zakázky a naplnit kapacity je jedním z cílů probíhající restrukturalizace. Stejně jako zvýšit rentabilitu tržeb, omezit režijní náklady a posílit motivaci lidí za konečný výsledek,“ říká Emil Buřič, předseda představenstva ZVVZ GROUP. Ve skupině pracuje na 670 lidí a tvoří ji jedenáct firem, z nichž největší z hlediska tržeb jsou ZVVZ–Enven Engineering a  ZVVZ MACHINERY. 

26.11.2019

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...