1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Německý Daimler podstatně zvýší výrobu aut v USA

Daimler logo1Frankfurt - Německý automobilový koncern Daimler výrazně zvýší výrobní kapacitu své továrny v americkém státě Alabama. Firma uvedla, že výrobu tam rozšíří o nový sedan třídy C a o nový sportovně-užitkový vůz.

Závod v alabamském okrese Tuscaloosa loni vyrobil zhruba 185.000 aut.

Mercedes-Benz třídy C je pro Daimler nejprodávanější model, který vzniká v Jihoafrické republice a v Německu. Daimler  oznámil, že v USA zahájil výrobu příští generace těchto vozů. Odmítl však sdělit, k jak velkému zvýšení produkce v alabamském závodu dojde. Bude to prý "výrazně nad dřívější výrobní kapacitou SUV".

Daimler v Alabamě v současnosti vyrábí sportovně-užitkové modely. Příští rok tam podle agentury Reuters začne vyrábět i novinku Mercedes-Benz Concept SUV Coupe.

Daimler se v prodeji aut ve Spojených státech dostal na úroveň před finanční krizí z roku 2007. Zvýšení výroby v USA na jaře oznámil také jeho německý konkurent BMW, který je největším výrobcem luxusních automobilů na světě. Do roku 2016 chce zvýšit produkci ve Spojených státech o polovinu na 450.000 vozů.

25.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...