1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výroba aut v Německu se zvyšuje, zůstává ale pod úrovní z doby před pandemií

cars parking2Berlín - Výroba osobních automobilů v Německu se v letošním roce zvyšuje, nadále však zůstává pod úrovní z doby před pandemií covidu-19. Vyplývá to z údajů německého svazu automobilového průmyslu VDA. V období od ledna do července produkce meziročně vzrostla o 31 procent na 2,5 milionu vozů.

Byla však o 11 procent nižší ve srovnání s první polovinou roku 2019, píše VDA.

V samotném červenci se výroba osobních aut v Německu podle údajů VDA meziročně zvýšila o 20 procent na 300.300 vozů. Údaje mnichovského ekonomického institutu Ifo nicméně ukázaly, že nálada v německém automobilovém průmyslu se v červenci zhoršila v důsledku nižšího objemu zakázek. Index nálady klesl na 23,6 bodu z červnových 27,1 bodu.

"Zakázky výrobců automobilů a jejich dodavatelů nyní oslabují," uvedla Anita Wölflová z institutu Ifo. "Vzhledem k přetrvávající nejistotě na světových trzích zůstávají také očekávání automobilového průmyslu pro příští měsíce na nízké úrovni," dodala. Index Ifo hodnotící zakázky výrobců automobilů se v červenci propadl na 19,5 bodu z červnových 56,5 bodu.

Svaz VDA také zveřejnil některé podrobnější údaje o vývoji výroby osobních aut v Německu v letošním prvním pololetí. Produkce elektromobilů se podle těchto údajů meziročně zvýšila o 93 procent na 672.900 vozů.

14.08.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...