1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobci elektromotorů JULI Motorenwerk loni klesly tržby i zisk

machinery 1Brno - Výrobci elektromotorů JULI Motorenwerk z Moravan na Brněnsku loni mírně klesly o jedno procento tržby za prodej vlastních výrobků a služeb na 2,5 miliardy korun.

Vyplývá to z informací, které firma zveřejnila ve výroční zprávě založené ve Sbírce listin. JULI Motorenwerk vydělala po zdanění 124,4 milionu korun. Také zisk firmy mírně klesl.

Skupina JULI Motorenwerk včetně čínské dceřiné společnosti JULI Motor loni vyrobila 308.000 motorů, většinu z nich v Česku. "Nadále pokračuje útlum výroby stejnosměrných motorů, které jsou nahrazovány stroji střídavými," uvedl ve výroční zprávě jednatel společnosti Pavel Rieder.

Firma zaznamenala oživení v Evropě, poptávka roste tradičně v Asii a Jižní Americe. Ceny vstupů byly loni stabilní. "Jediným významným ekonomickým šokem pro naši společnost byla listopadová intervence České národní banky, která vedla ke skokovému oslabení koruny o asi pět procent," uvedl Rieder.

Společnost JULI Motorenwerk je společným podnikem společností KION Group (dříve LINDE AG) a JUNGHEINRICH AG, které patří k největším světovým výrobcům manipulační techniky. Firma se podle svého webu řadí mezi největší světové výrobce elektromotorů pro manipulační techniku, především pro bateriovou trakci.


Hospodářské výsledky společnosti:

Rok tržby v mld Kč čistý zisk v mil. Kč.
2011 2,5 116,3
2012 2,6 138,6
2013 2,5 124,4


Zdroj: Výroční zpráva

17.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...