1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Imos Brno loni zvýšil čistý zisk na 274 mil. Kč a obrat na rekordních 9,2 mld.Kč

Building in progressBrno - Stavební společnost Imos Brno v hospodářském roce 2022, který končil letos v březnu, zvýšila svůj čistý obrat i zisk. Čistý obrat firmy se zvýšil o 33 procent na 9,2 miliardy korun, čistý zisk vzrostl o 44 procent na 274 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné na internetových stránkách firmy.

Čistý obrat firmy loni rostl čtvrtý rok v řadě a dosáhl maxima, tedy 9,2 miliardy korun. Dosud nejvyšší byl obrat Imosu Brno v roce 2006, kdy dosáhl 7,2 miliardy korun.

Ještě rychleji rostl zisk společnosti po zdanění, ten se meziročně zvýšil o 44 procent na 274 milionů korun. Vedení společnosti ve výroční zprávě hospodářské ukazatele nekomentuje. "Hospodářský rok 2022 byl pro společnost Imos Brno úspěšný a cíle, které jsme si předsevzali, jsme také splnili. Podařilo se nám úspěšně dokončit a předat velké množství zakázek ze zdrojů státních, ale i soukromých, a to pro tuzemské i zahraniční investory," uvedlo vedení firmy na internetových stránkách.

Podle referencí uvedených na webu pracoval Imos v roce 2022 například na revitalizaci obchodního centra Řepy za 307 milionů korun, výstavbě výrobně skladovacího areálu v Troubsku na Brněnsku za 125 milionů korun, na novostavbě domu v Bratislavské ulici v Brně za 43 milionů korun nebo výstavbě multifunkčního objektu Block B v pražském Karlíně za asi 600 milionů korun.

Imos Brno patří mezi největší stavební firmy v regionu a loni zaměstnával v průměru 610 lidí, o jednoho více než v předcházejícím roce.

07.09.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...