1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Prodejce a výrobce stavebních materiálů Würth povedou v ČR 2 generální ředitelé

Wurth LogoPraha - Prodejce a výrobce stavebních materiálů Würth bude mít v České republice dva generální ředitele. Stávajícího výkonného ředitele Miloše Horkého, který se soustředí především na oblast obchodu, doplní stávající finanční ředitel David Mašek. Na starosti bude mít provoz a finance.

Společnost to uvedla v tiskové zprávě, kterou má ČTK k dispozici.

Mašek působil dříve ve společnosti Zimmer Biomet jako finanční ředitel pro střední a východní Evropu. Vystudoval Soukromou vysokou školu ekonomických studií v Praze. Ve Würthu působí od roku 2021. Ve svém volném čase se věnuje plastikovému modelářství a je aktivním hráčem golfu.

Do České republiky vstoupila skupina Würth v roce 1992 a je momentálně jedním z největších tuzemských distributorů montážní techniky. Na počátku se firma specializovala na šrouby, následně ale rozšířila sortiment také o montážní a upevňovací techniku. Její portfolio čítá přes 100.000 produktů a kromě stavebního a montážního materiálu vyrábí a prodává také drobné díly pro automobily či zásobovací a odběrové systémy.

Skupina Würth byla založena v Německu v roce 1945 Adolfem Würthem, po jeho smrti v roce 1954 převzal vedení firmy jeho devatenáctiletý syn Reinhold Würth, který ji vede dodnes. V minulém roce společnost celosvětově utržila téměř 20 miliard eur (482 miliard korun).

06.09.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...