1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Stavební společnost Chládek a Tintěra vytvořila čistý zisk 294 milionů korun

Chladek Tintera 22Pardubice - Stavební společnost Chládek a Tintěra Pardubice vytvořila v hospodářském roce od 1. dubna 2022 do 31. března 2023 zisk po zdanění 294 milionů korun. Je to o 77 milionů korun více než v předchozím období. Tržby z prodeje výrobků a služeb se zvýšily o 20 procent na 4,344 miliardy korun.

Navzdory skokovému zvýšení cen energií a nedostupnosti některých materiálů a výrobků kvůli zpřetrhání dodavatelských řetězců bylo období nad očekávání úspěšné, uvedlo vedení firmy ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin.

"Dobrá finanční situace společnosti umožnila předzásobit se stavebním materiálem na konkrétní stavby a eliminovat či snížit finanční ztráty související s prudkým navyšováním cen vstupů. Silná obchodní pozice jí zase dovolila dojednat s investory alespoň částečné kompenzace zdražení stavebních materiálů," uvedl předseda představenstva Martin Kvirenc.

Více než třetina tržeb připadala na pozemní stavby. Asi 30 procent pocházelo z kolejových staveb a pětina ze staveb mostů. Zbytek tržeb firma získala ze silničních staveb, svařování a broušení a dopravy. Průměrný přepočtený stav zaměstnanců ve sledovaném období byl 528, o čtyři více než rok předtím.

Firma v hospodářském roce vyplatila dividendy 85 milionů korun své mateřské společnosti. Patří do skupiny enteria, v níž tvoří nejvýznamnější součást. Kromě ní jsou součástí skupiny také například firmy Marhold, KVIS Pardubice, Hroší stavby Morava, INSTAV Hlinsko, Hrochostroj a Toramos.

22.09.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...