1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobce panelů Kingspan Hradec Králové měl loni rekordní tržby i zisk

growth chart 1Hradec Králové - Královéhradecký výrobce stavebních izolačních panelů Kingspan loni zvýšil tržby o 18 procent na rekordních 4,58 miliardy korun z předloňských 3,88 miliardy korun. Zisk podnik loni zdvojnásobil na dosud nejvyšších 274 milionů korun ze 135 milionů korun v roce 2021.

Vyplývá to z výroční zprávy, kterou firma založila do Sbírky listin hradeckého krajského soudu. Hradecký závod patří do skupiny irské společnosti Kingspan, která je předním světovým výrobcem izolace, stavebních materiálů a opláštění budov.

Výroba izolačních panelů společnosti loni klesla asi o dvě procenta na 4,66 milionu metrů čtverečních. Průměrný počet zaměstnanců podniku loni vzrostl na 410 z předloňských 405 lidí. Firma uvedla, že loni uvedla do chodu fotovoltaickou elektrárnu o výkonu téměř 450 megawattů a pro svůj další rozvoj v lokalitě závodu koupila areál bývalého Vertexu.

V České republice společnost loni zvedla odbyt o 35 procent na 1,03 miliardy korun a svůj podíl v segmentu sendvičových panelů posílila z 20 na 22 procent. Export firmě zajistil 77 procent příjmů, když vzrostl o 14 procent na 3,54 miliardy korun. V zahraničí hlavními odbytišti firmy zůstávají trhy v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Maďarsku, na Slovensku a v Polsku.

Do Hradce Králové irský Kingspan přišel v roce 1998, kdy koupil tamního výrobce panelů, společnost Sunip. Do hradeckého závodu Kingspan následně investoval stovky milionů korun a jeho výkony znásobil.

Celosvětově skupina Kingspan působí ve více než 80 zemích. Zaměstnává 22.000 lidí a má 212 výrobních závodů, vyplývá z webové prezentace firmy.

26.09.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...