1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Automobilka Mercedes-Benz měla v březnu rekordní odbyt

Mercedes Benz logo1Frankfurt - Německá společnost Mercedes-Benz v březnu zvýšila odbyt svých osobních vozů o 13 procent na nový rekord 158.523 vozidel.

Uvedla to automobilka Daimler, které Mercedes-Benz patří. Firmě pomohl zájem evropských zákazníků o její nový model kompaktního sportovně-užitkového vozu třídy GLA, který dorazil v polovině března do předváděcích salonů.

Kompaktní vozy Mercedes-Benz třídy A, B, GLA a SLA se na celosvětovém odbytu podílejí z 27 procent. Automobily ze starší třídy E tvoří zhruba 37 procent globálního odbytu.

Poptávka v Evropě, která se na celkovém odbytu podílí skoro z poloviny, se v březnu zvýšila o 7,6 procenta.

"V každém měsíci od začátku roku jsme zaznamenali dvouciferné tempo růstu prodeje," řekl podle agentury Reuters šéf prodeje a marketingu v divizi Mercedes-Benz Cars Ola Källenius.

V celém loňském roce se prodej mercedesů zvýšil o téměř 11 procent na rekordních 1,46 milionu vozů. Daimler doufá, že do konce tohoto desetiletí předstihne domácí konkurenty Audi a BMW a stane se jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily. Daimler vyrábí kromě osobních automobilů také nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou.

14.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...