1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Gestamp Louny chce zdvojnásobit počet zaměstnanců na 400

Gestamp LogoÚstí nad Labem - Výrobce kovových autodílů Gestamp Louny plánuje do tří let zdvojnásobit počet zaměstnanců na 400.

Při podpisu smlouvy s Ústeckým krajem na prodej pozemku v průmyslové zóně Triangle to novinářům řekl finanční ředitel Vladimír Manica. Pozemek o rozloze 8,8 hektaru si firma od roku 2011 pronajímala. Hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) ČTK řekl, že kupní cena je 400 Kč za metr čtvereční.

Společnost, která dodává díly pro automobilky v Česku, Německu, Slovensku či Polsku, chce do tří let dosáhnout ročního obratu dvě až 2,5 miliardy Kč. Do závodu na území bývalého vojenského letiště podnik už investoval více než miliardu korun, další půl miliardy korun chystá investovat.

Průmyslový ředitel společnosti Louis Vega řekl, že Triangl si společnost vybrala pro výhodnou geografickou polohu. Dobrý potenciál měl podle firmy region i z hlediska pracovních sil. "Teď se ale ukazuje, že máme trošičku problém najít lidi v některých specifických technických oborech jako jsou obráběči či nástrojáři," uvedl Manica. Podnik proto jedná o spolupráci s okolními technickými školami. "Plošný nedostatek pracovníků nicméně nemáme," zdůraznil.

Z celkové využitelné plochy o výměře 364 hektarů je v Trianglu, který leží na na rozhraní okresů Louny, Chomutov a Most, v současné době k dispozici 186 hektarů pozemků. V zóně sídlí společnosti působící většinou v automobilovém průmyslu jako Hitachi či Johnson Controls, zpracovatel pryže Hargo a výrobce turbín Solar Turbines. V květnu plánuje otevřít závod v zóně japonský výrobce kalených ocelových drátů Neturen.

Ústecký kraj doposud investoval do rozvoje zóny 0,599 miliardy Kč, státní dotace činila 1,685 miliardy Kč. Ke konci loňského roku pracovalo v průmyslové zóně 1493 lidí. Samospráva podle informace mluvčí Magdaleny Hanáčkové prodává pozemky na základě ceny stanovené znaleckým posudkem, aktuálně je to 400 korun za metr čtvereční. Zóna v současné době patří mezi lokality, o nichž se uvažuje v souvislosti se zamýšlenou výstavbou závodu jihokorejského výrobce pneumatik Nexen. Při přípravě zóny v roce 2003 si Ústecký kraj sliboval, že práci v lokalitě najde až 12.500 lidí.

16.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...