1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

GM plánuje investici do elektrických vozů

general-motors-buildingDetroit - Americká automobilka General Motors (GM) plánuje investovat 450 milionů USD (devět miliard Kč) do posílení výzkumu a zvýšení kapacity výroby elektrických vozů. Informoval o tom list Detroit News s odvoláním na informované zdroje.

Investice by měla vytvořit 1400 nových pracovních míst.

Investice by měla směřovat do dvou závodů v Michiganu, do montážního závodu a do závodu na baterie, upřesnil list. Mluvčí společnosti se odmítl ke zprávě vyjádřit, napsala agentura Reuters.

V prosinci firma oznámila, že plánuje posílit své logistické centrum v závodě, který vyrábí elektrický vůz Volt, a investuje zde 121 milionů USD. GM má však problémy se zvýšením prodeje svého vozu Volt. Loni počet registrací klesl o 57 procent.

Zisk automobilky v loňském roce klesl o 22 procent na 3,8 miliardy USD. K poklesu přispívají mimořádné náklady na restrukturalizaci mimo USA. Prodej aut vzrostl o čtyři procenta na 9,715 milionu vozů a v žebříčku největších světových prodejců automobilů se GM propadla na třetí místo, za Toyotu a Volkswagen.

GM se v poslední době stala terčem kritiky kvůli problému se zapalováním a začaly jí vyšetřovat americké federální úřady i výbory Kongresu. Ukázalo se totiž, že automobilka se o potížích se zapalováním dozvěděla již v roce 2001, svolávání vozů ke kontrole však zahájila až letos v únoru. Se závadou je spojeno již 13 úmrtí a GM od počátku roku svolala ke kontrole 6,3 milionu vozů.

15.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...