1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Kia letos v ČR očekává nárůst prodeje o několik stovek vozů

KIA-logo bigLibčice nad Vltavou - Kia letos v ČR očekává nárůst prodeje o několik stovek vozů. Minulý rok společnost v České republice prodala přes 6300 aut. Prodej by mělo podpořit i uvedení jednoho nového a jednoho upraveného modelu na trh.

ČTK to řekl obchodní ředitel Kia Motors Czech Arnošt Barna při představení nového modelu vozu Kia Soul a upraveného modelu Kia Sportage.

Společnost Kia tento rok očekává zvýšení prodeje aut v ČR o 200 a více vozů. "Je to právě proto, že uvádíme na trh druhou generaci vozu Kia Soul a facelift modelu Kia Sportage. Zároveň se letos chceme zaměřit na poskytování kvalitnějších služeb zákazníkům, tedy nikoliv jen na kvantitu," uvedl Barna.

V roce 2013 poklesl prodej vozů Kia v České republice o dvacet procent oproti roku 2012.

Kia představila nový model Kia Soul a inovovaný model Kia Sportage v budově Uhelného mlýna v areálu Libčických šroubáren. Dům nedávno prošel rekonstrukcí podle návrhu ateliéru architekta Patrika Hoffmana. Stavba z roku 1900 tak dostala hlavní cenu Grand Prix architektů 2013.

Značka Kia je na českém trhu letos 20 let, její podíl dlouhodobě rostl, před několika lety činil růst i dvacet procent. Poslední dva roky počet prodaných vozů stagnuje. Hospodářské výsledky za rok 2013 firma ještě nezveřejnila, dlouhodobě dosahuje mírného zisku. V žebříčku značek obsadila Kia na českém trhu v roce 2012 i 2013 šesté místo.

Kia motors má po celém světě osm továren. Je sesterskou společností Hyundai Motor. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů na Slovensku u Žiliny. Právě zde se bude vyrábět i inovovaný model Kia Sportage, model Kia Soul bude do České republiky dovážen z korejských závodů. Kapacita slovenského závodu je 300.000 vozů ročně a je využívána na sto procent. V rámci evropského regionu značka zatím neplánuje žádný další závod.

14.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...