1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Německý výrobce autodílů Continental loni prudce zvýšil čistý zisk

continental logoHannover - Německý výrobce automobilových součástek Continental vloni zvýšil čistý zisk na 1,16 miliardy eur (zhruba 29,4 miliardy Kč) z 66,6 milionu eur v předchozím roce. V tiskové zprávě to oznámila firma, která působí také v České republice. Uvedla zároveň, že navrhne zvýšení dividendy o 0,70 eura na 2,20 eura na akcii.

Výsledky podpořilo zvýšení efektivity ve výrobě, ale i to, že polevily problémy v dodavatelském řetězci, uvedl deník The Wall Street Journal. Tržby firma vloni zvýšila o pět procent na 41,42 miliardy eur. Zároveň předpověděla, že v letošním roce tržby dosáhnou zhruba 41 až 44 miliard eur.

Společnost Contintental v únoru oznámila, že hodlá v rámci úsporného programu ve svých automobilových aktivitách zrušit kolem 7150 pracovních míst, což je přes tři procenta celkové pracovní síly. V českých závodech divize Continental Automotive Czech Republic přijde o práci asi 230 lidí. Continental Automotive Czech Republic má v Česku pět závodů ve čtyřech lokalitách a podle údajů z poslední výroční zprávy ke konci roku 2022 zaměstnávala 6083 lidí.

Společnost Continental se prostřednictvím úsporných opatření snaží posílit konkurenceschopnost svých automobilových aktivit v době, kdy odvětví přechází od vozidel se spalovacím motorem k elektromobilům. Automobilové aktivity Continentalu nezahrnují výrobu pneumatik, která tvoří samostatnou divizi. V České republice vyrábí Continental pneumatiky v Otrokovicích.

15.03.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...