1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Prodej Audi v prvním čtvrtletí stoupl na nový rekord

Audi-q5-offers1Berlín - Německý výrobce luxusních aut Audi prodal v prvním čtvrtletí letošního roku rekordních 412.850 vozů, o 11,7 procenta více než před rokem. Prodej podpořilo oživení poptávky v Evropě a růst v Číně, oznámila automobilka.

Prodej v Číně ve čtvrtletí vzrostl o 21 procenta. Audi začala koncem loňského roku montovat v zemi svůj sportovní model A3.

Audi tak pokračuje v boji s konkurenčním německým výrobcem BMW, kterého chce překonat v prodeji a stát se největším prodejcem luxusních aut na světě. BMW si drží pozici světové jedničky devět let. V prvních dvou měsících roku Audi nepatrně BMW překonávala. BMW má údaje o prodeji za první čtvrtletí zveřejnit tento týden. Menší konkurent Mercedes prodal v prvním čtvrtletí 374.276 aut.

V samotném březnu se prodej Audi zvýšil o 15,4 procenta na rekordních 170.450 vozů. Růst táhla hlavně poptávka po vozu A3. V Evropě, která má na celkovém prodeji téměř poloviční podíl, se prodej zvýšil o 7,2 procenta, hlavně díky Německu a Británii, napsala agentura Reuters.

Automobilka Audi je stejně jako mladoboleslavská Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen. Do roku 2020 chce zvýšit roční prodej na více než dva miliony vozů. Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se chce stát největším výrobcem aut na světě.

15.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...