1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Rodina Peugeotů prý souhlasila se spojením PSA s čínskou Dongfeng

peugeot logo2Paříž - Rodinná dynastie Peugeotů, která vlastní ztrátovou francouzskou automobilku PSA Peugeot Citroën, dala souhlas s plánem propojení firmy s čínskou automobilkou Dongfeng Motor a s navýšením jejího kapitálu.

Celý plán by mělo vedení francouzské firmy schválit v úterý a oznámit ve středu. Agentuře Reuters to sdělily informované zdroje.

Vedení dvou holdingů, které rodina Peugeotů vlastní, schválilo všechny návrhy, které PSA s čínskou firmou sjednala, uvedl zdroj. Jde zejména o plán zvýšení kapitálu o tři miliardy eur (82 miliard Kč).

Peugeot a Dongfeng jednají už několik měsíců o dohodě, která by francouzského výrobce zachránila před pádem. Předpokládá se, že Číňané se spolu s francouzskou vládou zúčastní navýšení kapitálu a získají v PSA po 14 procentech akcií.

PSA patří mezi podniky, na které měl největší dopad kolaps evropského automobilového trhu. Automobilka se nyní snaží snížit svou závislost na Evropě, kde automobilový trh těžce zasáhla úvěrová krize. PSA potřebuje finanční injekci, aby se udržela nad vodou.

24.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...