1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

SK On postaví v Jižní Koreji nový závod na baterie pro elektromobily

Electric battery factorySoul - Výrobce baterií SK On investuje do výstavby nové továrny na výroby baterií pro elektromobily v Jižní Koreji 1,5 bilionu wonů (24,7 miliardy Kč). Bude to již třetí závod firmy na domácím trhu a zvýší její domácí kapacitu výroby více než trojnásobně. Uvedla to SK On v dnešním prohlášení.

SK On dodává baterie pro automobilky Ford Motor či Hyundai Motor a nejnovější investice je doposud její největší na domácím trhu. SK On je pátým největším dodavatelem baterií pro elektromobily na světě.

Nový závod má být postaven do roku 2025 a do konce roku 2028 by jeho kapacita měla činit až 14 gigawatthodin (GWh). Celkově by tak roční kapacita výroby firmy v Jižní Koreji měla vzrůst na 20 GWh, což je dostatek baterií pro zhruba 280.000 elektromobilů. Celosvětová výrobní kapacita firmy nyní činí 89 GWh.

Závod se bude nacházet ve městě Sosan na západě země, v blízkosti dosavadních dvou továren. Podle firmy má být inteligentní továrnou, která zvýší rychlost výroby o 30 procent a také její přesnost. SK On spustila v prvním závodě v Sosanu výrobu již v roce 2012.

Investice SK On přichází v době, kdy se automobilka Hyundai připravuje na zahájení výstavby prvního domácího závodu na elektromobily.

SK On staví také čtyři další závody v USA a Evropě. Ty by měly zvýšit do konce roku 2025 kapacitu produkce na 220 GWh. SK On má za cíl stát se do konce roku 2025 třetím největším dodavatelem baterií pro elektromobily, uvedl server jihokorejského listu Čungang ilbo.

25.08.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...