1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda Auto zahájila v Rusku výrobu přepracovaného Yetiho

skoda yetiMladá Boleslav/Nižnij Novgorod - Automobilka Škoda Auto zahájila výrobu kompletně přepracovaného modelu Škoda Yeti v ruském Nižním Novgorodu. Zákazníkům nabídne stejně jako v ČR dvě varianty vozu Yeti - městský a terénní.

Automobilka to oznámila v tiskové zprávě. Yeti je po Octavii a Fabii třetím nejprodávanějším modelem společnosti v Rusku.

S příchodem nových modelů Škoda očekává zvýšení prodeje na ruském trhu, který je pro ni po Číně a Německu třetím nejsilnějším na světě a druhým v Evropě.

Yeti se v závodu GAZ vyrábí už přes dva roky. První rok šlo o kompletaci už smontovaných karosérií, v listopadu 2012 automobilka najela na plnou výrobu včetně provozů svařovny, lakovny a montáže. Od poloviny loňského roku pak zahájila kompletní výrobu modelu Octavia.

Vloni dodala automobilka ruským zákazníkům 87.500 vozů, z toho 13.600 vozů Yeti. Vedle závodu v Nižním Novgorodu se v Rusku vozy české značky vyrábějí také v závodě Wolkswagen v Kaluze, kde se vyrábí Fabia a od letošního jara přibude i výroba Rapidu.

Škoda Auto loni dodala zákazníkům 920.800 aut, což je meziročně o 18.400 vozů méně. V příštích letech chce automobilka dále růst a do roku 2016 bude uvádět v průměru každých šest měsíců nový nebo přepracovaný model. Mladoboleslavský výrobce aut ve své růstové strategii počítá s tím, že do roku 2018 bude prodávat ročně 1,5 milionu aut. Letos by měl poprvé prodat přes jeden milion vozů.

24.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...