1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ŠKODA vyrobila v Kvasinách dvoumiliontý vůz

Skoda logoJako jubilejní vůz v tomto závodě tradiční české značky sjel z linky model ŠKODA KODIAQ v odstínu bílá Moon.
​Pro první velké SUV značky společnost svůj východočeský závod výrazně rozšířila a do konce uplynulého roku zaměstnala 2 600 nových zaměstnanců. V následujících letech budou výrobní linky dále modernizovány a rozšiřovány.

„Kvasiny jsou vysoce moderní závod s dlouhou tradicí a vynikajícím týmem zaměstnanců. Jako důležitý pilíř výrobního svazku značky ŠKODA závod v Kvasinách významnou měrou přispívá k naplňování ŠKODA Strategie 2025,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast výroby a logistiky Michael Oeljeklaus. „V následujících letech bude roční objem výroby v tomto závodě dále narůstat. Za tímto účelem budeme do závodu výrazně investovat a vytvoříme z něj kompetenční centrum pro výrobu vozů kategorie SUV. S náběhem výroby modelu ŠKODA KODIAQ jsme v této souvislosti nedávno dosáhli důležitého milníku,“ dodává Oeljeklaus.

Závod v Kvasinách má zhruba osmdesátiletou tradici a patří mezi nejdůležitější zaměstnavatele Královéhradeckého kraje. Automobily se tu vyráběly už na počátku třicátých let, mimo jiné to byl i typ JAWA 700. Prvním vozem značky ŠKODA, vyrobeným v Kvasinách, byla v roce 1947 ŠKODA SUPERB. V následujících letech tam z pásu sjížděly mimo jiné i vozy FELICIA (1958 až 1964), 110 R Coupé (1970 až 1980), ŠKODA Pick-up/VW Caddy Pick-up (1995 až 2001), SUPERB, ROOMSTER a YETI.

V současné době prochází východočeský závod společnosti ŠKODA AUTO největší modernizací a největším rozšířením v celé své historii. V rámci velké ofenzívy vozů SUV, kterou zahájil model ŠKODA KODIAQ, investuje automobilka do závodu zhruba sedm miliard korun. V následujících letech vzroste výrobní kapacita závodu až na 280 000 vozů ročně. Stav personálu do konce roku 2016 vzrostl o dalších 2 600 zaměstnanců, nová pracovní místa vytvoří ŠKODA i v letošním roce. Závod je tak jedním z největších průmyslových zaměstnavatelů v regionu.
 
09.01.2017
PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...