1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Stellantis v Jižní Americe, zejména v Brazílii, investuje 5,6 milionu eur

Stellantis logoBrasília - Automobilka Stellantis v Jižní Americe, zejména v Brazílii, investuje v letech 2025 až 2030 celkem 5,6 miliardy eur (142 miliard Kč). Jejím cílem je uvést na trh nové produkty a zavést v zemi hybridní vozidla.

Firma investici oznámila krátce poté, co se s vedením firmy setkal brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva. Tamní vláda se pokouší oživit brazilský průmysl. Investice v zemi už oznámily také další automobilky, například GM, Volkswagen, Hyundai a Toyota.

Mezi plány Stellantisu pro největší latinskoamerickou ekonomiku patří přidat do modelů flexibilní pohon, aby jezdily na benzin i etanol, uvedl na tiskové konferenci šéf společnosti Carlos Tavares. V druhé polovině roku Stellantis na tamní trh uvedl hybridní vůz.

Skupina Stellantis vznikla začátkem roku 2021 spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzského konkurenta PSA. Fúze dala dohromady značky francouzské skupiny Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Lancia, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo či Ram.

14.03.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...